Veilederforum-podden: Ivaretakelse av karriereveilederen

Article tema
Veilederforum-podden: Ivaretakelse av karriereveilederen

Hvordan kan man gjenkjenne og forebygge slitasje blant karriereveiledere og skape et arbeidsfellesskap der det er tid og rom til ivaretakelse og kollegastøtte? Veilederforum-podden har møtt med psykolog og forfatter Marie Haavik til samtale om dette.

Marie Haavik har undervist om ivaretakelse av hjelpere i 15 år, i tillegg til at hun sammen med Siri Toven har skrevet boken «Ivaretakelse av hjelpere. Er vi ikke betalt for å tåle dette?». I denne episoden snakker vi med Haavik om hvordan karriereveiledere over tid kan oppleve slitasje i sin veileder- og hjelperrolle, og hva som er viktig å tenke på for å forebygge dette.

Selv om karriereveiledning er et avgrenset fagfelt, kommer mange veisøkere med hele sitt liv inn i veiledningen. Det kan være etisk utfordrende å sette grenser for hva man skal, eller ikke skal snakke om i veiledningen. Videre kan det være krevende å ta imot og bære alle de livshistoriene man møter. I denne episoden snakker blant annet Haavik om hva som er likt i de relasjonsintensive yrkene, og hvilke sider av seg selv man bruker i disse menneskemøtene.

Lytt til tredje episode av Veilederforum-podden der du lytter til podkaster!

Bilde
Illustrasjonsbilde med logo Veilederforum-podden

Veilederforum-podden