Veilederforum-podden: Ny ressurs i karrierekompetanse

Article tema
Veilederforum-podden: Ny ressurs i karrierekompetanse

Nylig ble det lansert en ressurs til de som skal jobbe med karrierekompetanse for deltakerne i introduksjonsprogrammet. Lær mer om ressursen i den første episoden av Veilederforum-podden.  

1. januar 2021 trådte den nye integreringsloven i kraft. Det nye elementet Livsmestring i et nytt land ble en obligatorisk del av Introduksjonsprogrammet. HK-dir fikk i oppgave å jobbe videre med utviklingen av temaet, og har nå laget en digital ressurs til veiledere i karrierekompetanse. I ressursen finner veilederne faglig støtte og praktiske case som kan brukes i klasserommet. 

Veilederforum.no har møtt prosjektleder Åse Elise Mejdell-Edvardsen, og seniorrådgiver Tonje Gravås fra HK-dir, og fagekspert Cathrine Bjordal, karriereveileder ved Veiledningssenteret Asker og Bærum for å lære mer om både karrierekompetanse og den nye ressursen.  

Veilederforum-podden 

Er du nysgjerrig på å finne ut mer? Da kan du høre første episode i Veilederforum-podden, hvor vi forsøker å svare på spørsmål som:

  • Hvorfor er det viktig at deltakere i introduksjonsprogrammet tilegner seg karrierekompetanse?
  • Og hvordan kan karrierekompetanse bidra til å styrke deltakernes motivasjon og følelsen av mestring?

Bilde
Veilederforum-podden med portrett av deltagere fra episode 1
Bildetekst
I episode 1 har Veilederforum.no møtt prosjektleder Åse Elise Mejdell-Edvardsen, og seniorrådgiver Tonje Gravås fra HK-dir, og fagekspert Cathrine Bjordal, karriereveileder ved Veiledningssenteret Asker og Bærum.

Veilederforum-podden