Veilederforum-podden: Hva er karriere?

Article tema
Veilederforum-podden: Hva er karriere?

Må veisøkeren og karriereveileder ha samme forståelse av hva karriere er? Og hvordan kan karriereveiledere snakke om karriere slik at kolleger i skolen eller høyere utdanning får lyst til å integrere karrierelæring i sin undervisning? Ingrid Bårdsdatter Bakke har noen mulige svar.

I denne episoden av Veilederforum-podden snakker vi med postdoktor Ingrid Bårdsdatter Bakke ved Høgskolen i Innlandet om hva det egentlig er vi snakker om, når vi snakker om karriere. Har karriereveiledere har en felles forståelse av hva karriere er? Og er det viktig at veileder og veisøker kommer frem til en felles forståelse av karrierebegrepet i alle karriereveiledningssamtaler?

Ingrid har skrevet avhandlingen «No culture for career? Conceptualisations of career as a cultural phenomenon and as experienced by tenth graders and career counsellors in Norway». Der har hun blant annet undersøkt hvordan elever og rådgivere i norsk skole forstår karrierebegrepet.

Karrierebegrepet kan være vanskelig å bruke, men Ingrid Bårdsdatter Bakke anbefaler å kna det, og gi begrepet en felles forståelse.

Lytt til Veilederforum-podden der du lytter til podkaster! 

Bilde
Bilde av Ingrid Bårdsdatter Bakke
Bildetekst
Ingrid Bårdsdatter Bakke. Foto: Mari Thorbjørnsrud