Sommerlytting

Article tema
Sommerlytting

Trenger du litt faglig påfyll i ferien? Her er tips til ulike podkaster du kan kose deg med og lære av i sommer.

Veilederforum.no har samlet et knippe podkaster som kan inspirere deg som jobber med karriereveiledning. God lytting og god sommer!

Karriereveiledning med Elaine

Karriereveileder Elaine Bloom har gitt ut over 80 podkastepisoder med ulike temaer relatert til karriereveiledning. Hun inviterer ulike gjester og temaene varierer fra for eksempel karrierekultur og jobbintervju til utdanningsvalg.

Lytt til podkasten her.

Kvalitetstid – en podkast fra Diku

Podkasten gir faglig påfyll til deg som jobber med utdanning. Episodene tar for seg alt fra frafall i skolen, til betydningen av profesjonsidentitet for gjennomføring av høyere utdanning.

Lytt til podkasten her.

Hva skal jeg bli – og hvordan skal jeg bli det?

Podkasten lages av Universitetet i Sørøst Norge. Den kan være nyttig for alle som skal søke høyere utdanning og kan brukes i veiledningen med tilhørende aktivitetsopplegg. Fikk du ikke med deg Veilederforum.no sin omtale av podkasten i vinter? Les den her.

Lytt til podkasten her.

Karriererådet

Dette er en podkast laget av Talent Media for unge voksne. Hver episode tar for seg ulike temaer relatert til jobb, som for eksempel motivasjon, å være innadvendt i arbeidslivet eller utbrenthet blant unge. Episodene avsluttes med konkrete råd.

Lytt til podkasten her.

Veiledningspodden

Studieveiledere ved Universitetet i Stavanger har laget denne podkasten som er rettet mot studenter og studiesøkere. Episodene er fra 2020 og 2019, men er fremdeles aktuelle. Veilederforum.no har tidligere skrevet om Veiledningspodden.

Lytt til podkasten her.

Bilde
Illustrasjon - Kvinne som lytter til podkast
Bildetekst
Illustrasjon fra Colourbox