Offentlig og kvalitetssikret
aaaHold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Hør podcasten Digitalsnakk

Kompetanse Norge har laget en podcastserie om digitale muligheter i opplæring av voksne. Finn link til podcasten her!
Opprettet 4. april 2019, oppdatert 4. april 2019

Serien, som har navnet «Digitalsnakk», består av fem episoder som belyser ulike tema knyttet til bruk av digitale medier i opplæring av voksne.

– Bakgrunnen for podcasten er at Kompetanse Norge har fått mange henvendelser fra lærere og veiledere med spørsmål om hvordan man i større grad kan ta i bruk digitale verktøy i undervisning og veiledning. Mange av spørsmålene hadde fokus på digital kompetanse, digital dømmekraft og personvern. Vi ønsket å formidle svarene åpent, og på en måte som tillater at man kommer ordentlig i dybden, forteller prosjektleder Katrine Utgård i avdeling for analyse og digitalisering i Kompetanse Norge.

Katrine Utgård.jpg

Katrine Utgård Kompetanse Norge
Katrine Utgård. Foto: Privat

Kompetanse Norge inviterte derfor ulike spesialister på området til å snakke om hvilken rolle digitale verktøy har i opplæring, hvordan digitale ressurser kan bidra til å få bedre kontakt med deltakere (eller veisøkere), digital kompetanse hos lærere og deltakere og digital dømmekraft og personvern.

Resultatet kan du høre der du vanligvis lytter til podcast, for eksempel Spotify, iTunes eller PodBean.  

– Serien retter seg hovedsakelig mot opplæringssituasjoner, men har overføringsverdi til alle typer veiledningssituasjoner både individuelt og i grupper, sier Katrine Utgård.

Fem episoder

Første episode handler om nettbasert språkopplæring, og er en samtale om rapporten «Språk uten grenser» med Gerard Doetjes fra UiO og Rune Aares fra Larvik Læringssenter.

Andre episode tar for seg arbeidsretting og bruk av digitale ressurser med Marianne Berg-Stølen fra Birkelid Læringssenter og Nita Steinung Dahl fra Kompetanse Norge. 

Tredje episode er en samtale med norsklærer Karense Foslien og Merete Heintz fra Johannes Læringssenter om organisering og muligheter i nettbasert opplæring.  

Fjerde episode tar for seg digital kompetanse hos lærer og deltaker. Femte episode handler om digital dømmekraft og personvern.

Programledere for Digitalsnakk er Karoline Tellum-Djarraya, Eddie Pedersen, Katrine Utgård, Eline Wigdel og Helene Aarem.

Se oversikt over alle episodene.

Creative Commons Licence

Dette verket er lisensiert under en Creative Commons-lisens (CC BY-NC-ND).

  • Digitalsnakk podcast Kompetanse Norge
    All rights reserved.