Veilede til jobb? Mange veier til Rom!

Article tema
Veilede til jobb? Mange veier til Rom!

Lurer du på hvordan du kan veilede noen til å klatre oppover i rekkene i et stort selskap, starte rett i drømmejobben eller åpne muligheter gjennom et vikarbyrå?

Omtrent 40 prosent av alle jobber lyses aldri ut, og ved ikke å være del av arbeidslivet, vil du aldri ha mulighet til å få de jobbene

 

Vi har mange eksempler på nyutdannede som går rett inn i ledende stillinger. Stillinger de aldri ville fått i for eksempel Oslo og de andre større byene

 

Kunnskap om arbeidsmarkedet er til en viss grad ferskvare. På karrieredagen på UIT Norges arktiske universitet i Tromsø høsten 2014 grep vi tak i tre firma som var tilstede for å rekruttere.

Mange muligheter i  vikar- og bemanningsbyråer

Rekrutterings- og bemanningsselskapet Manpower har jobber over hele verden. I Tromsø er i overkant av 100 medarbeidere på oppdrag hver dag innenfor mange ulike bransjer.

- Vi rekrutterer og bemanner til alle typer jobber, opplyser Bjørn Tore Lindsøe Østvang. Han er konsulent for rekruttering og bemanning hos Manpower i Troms og Finnmark. Egenskapene som trengs for de ulike yrkene er naturligvis ulike, men hvis Lindsøe Østvang skal gi et generelt tips, så er det å skaffe seg jobberfaring.

- Mitt beste råd er å jobbe ved siden av studiene. I dag blir alle tipset om å ta en mastergrad, men det er ikke så enkelt å komme ut i arbeid etter fem år med bare teoretisk kunnskap. Det er også veldig lurt å ha arbeidserfaring å vise til.  Da demonstrerer du for arbeidsgiver at du også er en som kan jobbe, sier han.

All erfaring er god erfaring

Han opplyser at slettes ingen jobb og erfaring er bortkastet, selv om det kanskje ikke føles relevant der og da.

- Det er ingen jobb som er uten relevans. Ved å være i jobb skaper du deg et nettverk, og du får referanser.  Det er kjempeviktig når du skal søke nye jobber, forteller han.

I et vikarbyrå som Manpower finnes utallige muligheter, i mange ulike bransjer. Du kan komme og prøve deg i en jobb og få en sjanse. Dersom du jobber og står på, kan det igjen åpne seg flere muligheter.

- Hvis du jobber for eksempel på lager i regi av oss i påvente av drømmejobben, så har vi CV-en din. Hvis det da dukker opp en jobb du kan passe i, kan vi anbefale deg fremfor å lyse ut stillingen.

- Ved å være inne i arbeidslivet kan mulighetene komme. Omtrent 40 prosent av alle jobber lyses aldri ut, og ved ikke å være del av arbeidslivet, vil du aldri ha mulighet til å få de jobbene, sier han.

- Vær fleksibel!

Bilde
Anna Birgitte Johansen og Anne Toftsund i Reitangruppen
Bildetekst
Anna Birgitte Johansen og Anne Toftsund i Reitangruppen

Reitangruppen er en av Norges største selskaper. Når de skal ansette, ansetter de helst internt. Så med en fot innenfor, kanskje allerede fra sommerjobben som tenåring, kan mye være gjort.

- Når vi ansetter for kjøpmennstillinger og andre stillinger oppover i systemet, ansetter vi ofte personer som allerede har vært hos oss lenge. De har kanskje vært ivrige siden 18-årsalderen, vist hva de er gode for, og klatret oppover, forteller Anne Toftesund, regionsjef for Reitan Convenience i region nord.

I Reitangruppen og andre store selskaper kan altså den tilfeldige sommerjobben mens du gikk på videregående, eller jobben som bare skulle spe på studielånet, ende med så mye mer.

- Det går hele tiden på å prestere. Får vi noen innenfor dørene som viser at de vil, da får de også muligheten, opplyser Anna Birgitte Johansen. Hun er markedskoordinator på regionskontoret til Reitangruppen, region nord.

Innad i Reitangruppen finnes det mang en historie om arbeidshelter som begynte på gulvet, og klatret seg oppover. For de er det mange av. Johansen og Toftesund inkludert.  

- Jeg startet i butikk da jeg var ung og deretter ble jeg kioskeier. Senere gikk jeg over til administrativt arbeid og til stillingen som distriktssjef i Reitan Convenience i region nord, forteller Toftesund.

Historien til Johansen er ikke så ulik. Etter å ha jobbet i Rema 1000 som ung, kom hun tilbake til Reitan-gruppen noen år senere. Da var grunnlaget allerede der, og i dag har hun stillingen som markedskoordinator på regionkontoret.

Deres beste tips til dem som vil gjøre karriere i Reitangruppen eller andre store bedrifter, er å stå på hele veien.

- Pågangsmot er absolutt er stikkord, syns Johansen.

- Vær fleksibel. Og vis interesse for faget, så kommer veien og mulighetene mens man går, forteller Toftesund.

Mange firmaer har kursing og egne skoler internt. Det har også Reitan-gruppen, hvor en klasse på 30-40 personer årlig blir tatt opp på et toårig program. I programmet kombinerer deltagerne jobb og skole.

Flytt på deg for drømmejobben

 

Bilde
Marit Jakola Skansen

 

Hvem vil ikke gå rett inn i drømmejobben?

Ved å være flyttevilling, gjerne ut av de store byene, mot landligere strøk og gjerne nordover, er det ingenting som tilsier at den første jobben ikke også kan være drømmejobben.

Marita Jakola Skansen er kontorsjef i Vadsø kommune, og har ansvar for blant annet nyansettelser i kommunen.

- I Vadsø kommune har vi hele spekteret av yrker som en kommune trenger. Vi trenger blant annet leger, ingeniører, fysioterapeuter og lærere. Vi lyser ut stillinger hele tiden, og trenger kontinuerlig nye medarbeidere, opplyser hun.

Til forskjell fra mange andre steder er jobbsituasjonen lukrativ i Finnmark.

- Karriereveien er rett og slett kortere her. Det er mange som kommer rett fra studier, som starter direkte i ansvarsfulle stillinger med en gang. Det har vi mange eksempler på, forteller Jakola Skansen.

Hennes råd til dem som har utdanning og som ønsker å starte rett i drømmejobben er enkelt:

- Mitt tips er at å tørre og flytte på seg. Vi har mange eksempler på nyutdannede som går rett inn i ledende stillinger. Stillinger de aldri ville fått i for eksempel Oslo og de andre større byene med en gang, forteller hun.

Bilde
Rekrutterings- og bemanningskonsulent Bjørn Tore Lindsøe Østvang