Kunnskapsprat: Dette er trendene i utdanningsvalg. Hva er konsekvensene?

Til kalenderoversikt
 - 
Kunnskapsprat: Dette er trendene i utdanningsvalg. Hva er konsekvensene?

135.980 personer har søkt høyere utdanning i 2023. Det er dobbelt så mange søkere som antall studieplasser. Utsynsmeldingen peker samtidig på at norske virksomheter opplever kritisk mangel på rett kompetanse.

Hva er konsekvensene av at studentene ikke ønsker å studere det arbeidslivet har mest behov for?

Studentenes preferanser gir tomme studieplasser

Behovet for hender og hoder i helsevesenet vokser, og i skolene jobbes det for å holde på lærerne. Etter kraftig nedgang i lærer- og sykepleieutdanning i årets opptak til utdanning forventes tomme studieplasser flere steder.

Teknologibedriftene har også udekket kompetansebehov. Ved ingeniørutdanningene er det nedgang for bachelorutdanning, men økning i søkingen til sivilingeniør og mastergrad.

Profesjonsutdanningene sliter med rekrutering. Spesielt i distriktene er det store utfordringer med å fylle studieplassene. I Utsynsmeldingen er det en viktig prioritering at samfunnets kompetansebehov skal styre dimensjoneringen av utdanning. Lar det seg gjøre og hvordan?

HK-dir inviterer til Kunnskapsprat!

Tid: Torsdag 1. juni kl. 9.00–10.00 (mat og mingling fra 8.30)
Sted: Edderkoppen Scene, Oslo

Panel - (oppdateres fortløpende)

  • Sveinung Skule, Direktør i Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse
  • Ola Borten Moe, Statsråd for høyere utdanning og forskning i Kunnskapsdepartementet (KD)
  • Stine Grønvold, Leder for UHR-utdanning
  • Maika Marie Godal Dam, Leder av Norsk Studentorganisasjon 

Ordstyrer: Kristine Offerdal, Divisjonsdirektør for analyse og kunnskapsgrunnlag

Legg til i kalender 2023-06-01 09:00:00 2023-06-01 10:00:00 Kunnskapsprat: Dette er trendene i utdanningsvalg. Hva er konsekvensene? 135.980 personer har søkt høyere utdanning i 2023. Det er dobbelt så mange søkere som antall studieplasser. Utsynsmeldingen peker samtidig på at norske virksomheter opplever kritisk mangel på rett kompetanse. Hva er konsekvensene av at studentene ikke ønsker å studere det arbeidslivet har mest behov for? Studentenes preferanser gir tomme studieplasser Behovet for hender og hoder i helsevesenet vokser, og i skolene jobbes det for å holde på lærerne. Etter kraftig nedgang i lærer- og sykepleieutdanning i årets opptak til utdanning forventes tomme studieplasser flere steder. Teknologibedriftene har også udekket kompetansebehov. Ved ingeniørutdanningene er det nedgang for bachelorutdanning, men økning i søkingen til sivilingeniør og mastergrad. Profesjonsutdanningene sliter med rekrutering. Spesielt i distriktene er det store utfordringer med å fylle studieplassene. I Utsynsmeldingen er det en viktig prioritering at samfunnets kompetansebehov skal styre dimensjoneringen av utdanning. Lar det seg gjøre og hvordan? HK-dir inviterer til Kunnskapsprat! Tid: Torsdag 1. juni kl. 9.00–10.00 (mat og mingling fra 8.30) Sted: Edderkoppen Scene, Oslo Panel - (oppdateres fortløpende) Sveinung Skule, Direktør i Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse Ola Borten Moe, Statsråd for høyere utdanning og forskning i Kunnskapsdepartementet (KD) Stine Grønvold, Leder for UHR-utdanning Maika Marie Godal Dam, Leder av Norsk Studentorganisasjon  Ordstyrer: Kristine Offerdal, Divisjonsdirektør for analyse og kunnskapsgrunnlag Veilederforum.no Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse Europe/Oslo public
Dato
 - 
Arrangør
Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse