Offentlig og kvalitetssikret
aaaHold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Personvernerklæring

Veilederforum er opptatt av personvern. Denne erklæringen handler om hvordan vi samler inn og bruker informasjon om besøkende på veilederforum.no.

Ansvar

Utdanningsdirektoratet er ansvarlig for innhenting og bruk av personopplysninger som gjøres i for bindelse med drift og vedlikehold av veilederforum.no. Firmaet Redpill Linpro er vår leverandør for teknisk drift og vedlikehold av nettstedet. Redpill Linpro er dessuten databehandler.

​Søk

Veilederforum.no lagrer informasjon om hvilke søkeord og fasetter som brukerne benytter i internsøket. Formålet med dette er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre ved at vi blant annet finner ut hvilke søkeord som gir treff, hvilke søkeord som ikke gir treff og hvilket søkeresultater som blir klikket på. Bruksmønsteret for søk lagres i en egen database. Søkeord, søkefiltre, trefflister, tidspunkt og klikk lagres. Informasjonen kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som IP-adresse.

Webanalyse

For å gjøre veilederforum.no så god som mulig, benytter vi statistikk for å analysere bruken av nettstedet. På denne måten kan vi forbedre og videreutvikle nettstedet, samt rette opp feil. Vi innhenter vanlig besøksstatistikk for veilederforum.no. Google Analytics blir brukt som analyseverktøy. Verktøyet gir oss informasjon om blant annet hvor mange som besøker nettstedet, hvilke sider som er mest besøkt, hvor lenge besøket varer, hvilke nettlesere som brukes og hvilke nettsteder de besøkende kommer fra. Ingen av opplysningene brukes til å identifisere enkeltpersoner. Informasjonskapslene og statistikken benyttes kun i forbindelse med drift og videreutvikling av veilederforum.no.

Opplysningene anonymiseres og brukes ikke til annet enn webanalyse.

Informasjonskapsler

Veilederforum.no benytter informasjonskapsler (cookies). Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på maskinen din. De fleste nettlesere er stilt inn til å godta informasjonskapsler. Du kan blokkere informasjonskapsler eller bli varslet når en informasjonskapsel lagres på datamaskinen din. Mer informasjon om dette finner du i hjelpefunksjonen i nettleseren din.

På veiledeforum.no finnes følgende informasjonskapsler:

Javascript: Informasjonskapselen has_js avdekker om brukeren har javascript skrudd på eller ikke. Inneholder ingen personlig informasjon, og varer kun frem til besøket ditt avsluttes.

Webanalyse: Informasjonskapselene __utma, __utmb, __utmc og __utmz benyttes for webanalyse (Google Analytics). "Utma" viser unike besøkende, "utmb" og "utmc" viser brukersesjoner. "Utmz" viser hvor trafikken kommer fra. Varigheten på kapslene er 2 år (utma), 30 minutter (utmb) og 6 måneder (utmc), mens utmz kun varer frem til besøket ditt avsluttes.

Søk: Informasjonskapselen solrSearchSession er en anonym sesjonsidentifikator som lagres sammen med hvert søk som foretas på utdanning.no. Ingen personlig informasjon lagres. Slettes etter 30 dager.

Deling: Informasjonskapselen __atuvc benyttes for å tilby delingsfunksjonalitet (AddThis). Kapselen sørger for at du kan se oppdatert informasjon om deling av innholdet. Ingen informasjon sendes videre til AddThis.

Eksterne lenker

Lenker på veilederforum.no kan sende deg videre til andre nettsteder. Vi gjør oppmerksom på at disse nettstedene kan ha andre regler for personvern enn det som er oppgitt her.